Met haar bedrijfseconomische opleiding, aangevuld met een studie bedrijfsadministratie (SPD) is Krista helemaal in haar element in de wereld van financiën.
Na uiteenlopende leidinggevende functies in zowel profit- als non-profitorganisaties had ze een zachte landing bij WSD. “De functie van manager economische zaken is een hele leuke rol binnen WSD die erg goed bij mij past. Ik doe deze functie alweer zes jaar en nog steeds met erg veel plezier. De afwisseling, nieuwe uitdagingen en de vrije rol zorgen ervoor dat ik oprecht denk dat ik nergens anders zou willen werken.

Mijn landing bij WSD gaf me echt ‘warm-bad-gevoel.”

Landing bij WSD: warm-bad-gevoel

Mijn landing bij WSD gaf me een ‘warm-bad-gevoel’. Je krijgt echt de tijd en ruimte om de organisatie en je collega’s te leren kennen. En dat is nog steeds zo. We nemen de tijd om nieuwe collega’s in te werken en een goede overdracht te doen en dat wordt als heel fijn ervaren.

Uiteenlopende werkzaamheden

Wat ik zoal doe op een dag? Dat is erg uiteenlopend! Het is een brede functie die verder gaat dan alleen de financiële afdeling. Denk hierbij ook aan de salarisadministratie en informatiemanagement. Zo houd ik me bezig met het uitvoeren van controles op en optimalisatie van financiële processen, het opstellen en analyseren van rapportages, behandelen van schadegevallen, het aansturen van projecten en werkgroepen en het controleren en fiatteren van betalingen. Daarnaast komen vanuit de hele organisatie vragen bij mij terecht die een link hebben met financiën, verzekeringen of informatiemanagement.

WSD is een organisatie die je de ruimte geeft om te laten zien wat je kunt.

Altijd bereid om elkaar te helpen

We hebben echt een topteam van vijftien collega’s, verdeeld over verschillende afdelingen in de organisatie. Stuk voor stuk gedreven collega’s met kennis en ervaring. Altijd bereid om elkaar te helpen. Ons team in een notendop: enthousiast, gedreven en energie gevend. Dat is ook de reden dat ik het liefste op kantoor werk en niet thuis.

WSD-cultuur: oprechte interesse in elkaar

Laat zien wat je kunt

WSD is een organisatie die je de ruimte geeft om te laten zien wat je kunt. Die vrijheid is heel fijn en maakt WSD bijzonder voor mij. Zo hebben we in ons team ook collega’s die eerst nog een grotere afstand tot de arbeidsmarkt hadden. Door te werken met buddy’s halen we het beste in elkaar naar boven. Deze collega’s komen vaak bescheiden en wat onzeker binnen. Door de juiste begeleiding en samenwerking binnen ons team begeleiden zij nu zélf anderen op de afdeling. En dat doen ze ook nog eens super goed. Daar ben ik zo trots op. Ook dat is WSD!

Groeien als team en als individu

Samenwerken en elkaar helpen kenmerkt ons team. Dat zorgt ervoor dat we als team en als individu groeien en stappen zetten. Samen hebben we mooie dingen voor elkaar gekregen, zoals de digitalisering van de verkoop- en inkoopfacturen en de declaraties. En daarnaast is het ontwikkelen van de Business Intelligence-tool een paradepaardje voor de hele organisatie. Dat is echt een mooi voorbeeld van een afdeling overstijgend project. Dit soort projecten zorgen ervoor dat je samenwerkt met collega’s uit de hele organisatie, ook dat maakt mijn werk leuk en afwisselend.

Oprechte interesse in elkaar

Naast samen werken met collega’s, doen we ook af en toe leuke dingen samen. Zo worden er bijvoorbeeld borrels georganiseerd. Die zorgen ervoor dat je elkaar niet alleen op werkvlak aanvult, maar ook persoonlijk leert kennen. Dat zie je terug in de WSD-cultuur: oprechte interesse in elkaar. Een groot goed, want dit is niet in elke organisatie vanzelfsprekend.”

Werken bij WSD

Bij WSD heb je werk met betekenis. Want je werkt met (kwetsbare) mensen met nu nog een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij WSD is geen dag hetzelfde. Dus zoek je een baan met een positieve impact op de maatschappij? Bekijk dan de openstaande vacatures of stuur een open sollicitatie. Onze functies zijn divers. Van administratief tot coach en van manager tot trainer. Wil jij bijdragen aan WSD’s missie om te zorgen dat mensen met een afstand op de arbeidsmarkt een passende werkplek vinden in deze maatschappij? Bekijk dan onze openstaande vacatures of stuur een open sollicitatie! Wellicht maak jij dan binnenkort ook deel uit van de WSD Team!