WSD is niet voor niets een sociaal ontwikkelbedrijf. Ook onze professionals krijgen volop de kans om zichzelf te ontwikkelen. Doorstromen naar een andere functie binnen onze organisatie behoort dan ook zeker tot de mogelijkheden. Solange Vankan was zes jaar trajectconsulent en maakte de overstap naar de functie van subsidieadviseur. In deze blog vertelt ze uitgebreid over deze uitdaging die ze met beide handen aanpakte.  

Waarom een nieuwe uitdaging?

Het laatste jaar als trajectconsulent merkte ik dat ik mijn functie aan het ontgroeien was. Ik had meer uitdaging nodig. Ik voelde de ruimte om dit te bespreken met mijn leidinggevende. Ook extern heb ik rondgekeken naar functies, maar toch hoopte ik binnen WSD een nieuwe uitdaging te vinden en dat is gelukt!

Hoe heeft WSD je ondersteund in jouw zoektocht naar een nieuwe baan?

Mijn leidinggevende benaderde mij met de boodschap dat de functie van subsidieadviseur vrijkwam. En dat dit mogelijk een functie was die bij mij paste. In eerste instantie was ik niet direct overtuigd, maar na een gesprek met mijn voorganger Paul was ik meteen enthousiast. Hij nam mij mee in de wereld van de subsidieadviseur en zo is het balletje gaan rollen.

Wat is typerend voor WSD?

Dat je gestimuleerd en ondersteund wordt in je ontwikkeling. Er wordt geluisterd naar wat je nodig hebt om jezelf te blijven uitdagen en te groeien. Ik zie dat meerdere collega’s om mij heen serieus genomen worden op weg naar een volgende stap in hun ontwikkeling; dat is WSD.

Is de switch van trajectconsulent naar subsidieadviseur een verrassende keuze?

Vanuit de rol van trajectconsulent misschien wel, maar vanuit mijn achtergrond niet. Ik heb een achtergrond in de organisatiewetenschappen en heb in het sociaal domein gewerkt, maar ook in de financiële wereld. En in mijn nieuwe functie komen deze aspecten mooi samen. Daarnaast houd ik van puzzelen, zaken uitzoeken en verbanden leggen en dat komt ook weer in deze functie terug. Dus geen verrassende keuze!

Hoe bevalt de nieuwe functie tot nu toe?

Het bevalt super goed! Enerzijds voelt het écht als een nieuwe baan omdat ik van divisie ben gewisseld. Aan de andere kant helpt het enorm dat ik de organisatie en mijn collega’s al ken. Ik weet wat er op uitvoeringsniveau gebeurt, wat het werk een stuk makkelijker maakt. Ik kon meteen al aan de slag met een grote subsidieaanvraag.

Waarom past deze nieuwe functie goed bij jou?

Het idee om een bijdrage te leveren aan de financiële gezondheid van WSD en op die manier tegelijkertijd bij te dragen aan de ontwikkeling van onze medewerkers sprak mij meteen aan. Verder ben ik analytisch en houd ik van procesverbetering. Ik wilde altijd al meer op strategisch niveau werken binnen WSD. Deze functie biedt precies die mogelijkheid; perfect dus.

Wat is jouw grootste uitdaging in je nieuwe rol?

Het opbouwen van een netwerk rond subsidies en het  lobbyen en creëren van subsidies. Dat is iets waar ik nog veel in wil leren en mezelf verder in wil ontwikkelen. Ook het claimen van mijn positie binnen WSD is een uitdaging die ik graag aanga.

Waarom ben je zo’n goede match met WSD?

Ik ben sociaal betrokken en werk graag voor een organisatie die iets voor mensen betekent. Bij een commerciële organisatie zou ik minder goed op mijn plek zijn. Hier voel ik dat ik écht bijdraag aan het welzijn van onze doelgroep. Dat vind ik belangrijk.

Hoe belangrijk zijn collega’s voor jou?

Heel belangrijk. Ik vind het fijn om met collega’s te kunnen samenwerken en plezier te hebben. Mijn nieuwe functie is een zelfstandige functie, maar ik heb wel hele leuke collega’s waar ik fijn mee samenwerk. Dat maakt het werk leuker en productiever.

Wat is het meest waardevolle wat je hebt geleerd bij WSD?

Vertrouwen op mezelf. Mijn vorige leidinggevende heeft me veel vertrouwen en positieve feedback gegeven. Dat heeft een grote impact op mijn ontwikkeling gehad en mijn zelfvertrouwen enorm vergroot.    

Waar ben je trots op?

Ik kijk met trots terug op bepaalde trajecten die ik met medewerkers heb uitgevoerd. Ik vind het super fijn om te zien dat ik echt een verschil heb kunnen maken in hun leven. Betekenisvol werk geeft mij echt voldoening. Daarom ben ik ook zo blij dat ik binnen WSD  een nieuwe uitdaging heb gevonden!

Levensmotto?

Heb ik niet echt hoor,  maar het draait allemaal om vertrouwen in jezelf en de ruimte krijgen om jezelf te ontwikkelen.


Ook werken bij WSD? Solliciteer dan nu!

WSD staat voor Werk Samen Doen. Dat is wie we zijn, een sociaal ontwikkelbedrijf. We hebben ambities en proberen ons te blijven ontwikkelen als organisatie. Past dit bij jou als professional? Bekijk dan eens welke vacatures we op dit moment hebben. Ook een open sollicitatie is altijd welkom. We horen graag van jou!

Lees ook andere verhalen van enthousiaste collega’s! Bijvoorbeeld die van Tjeu van der Walle, die er als trajectconsulent bij WSD voor zorgt “dat mensen weer een glimlach op hun gezicht krijgen”.