Svetlana is geboren in Rusland en opgegroeid in Griekenland. Sinds 2012 woont en werkt ze in Nederland. Na haar studies Italiaanse taal, tweedegraads docent Engels en interculturele communicatie heeft ze zich gespecialiseerd als NT2-docent. En dát bevalt haar uitstekend.

Passie voor talen

“Talen leren en het ontdekken van nieuwe culturen is een passie die ik graag deel met mijn cursisten. Ik weet hoe belangrijk het is om een taal te kunnen spreken om deel te kunnen nemen in de samenleving.”

Andere mensen helpen

Ik doe mijn werk met veel plezier. Ik vind menselijk contact en de wil om andere mensen te helpen belangrijk in mijn werk. Daarnaast vind ik voldoening in de momenten waarop  ik zie dat de cursisten de taal beginnen te spreken en langzaam maar zeker meer zelfvertrouwen krijgen.”

Beste advies ooit!

“Het beste advies dat ik ooit heb gekregen, is om werk te doen dat zowel plezierig als nuttig is, zowel voor mezelf als voor anderen. “Dit inzicht heeft me geholpen om te begrijpen waar ik goed in ben en mijn carrière de juiste richting in te sturen. Ik volg mijn passie en heb van mijn liefde voor talen mijn beroep gemaakt, waarbij ik anderen kan helpen.”

Uitdagingen als taaldocent

“Als taaldocent sta ik voor verschillende uitdagingen, zoals het energiek omgaan met groepen mensen die de doeltaal nog niet volledig beheersen. De cursisten vragen veel aandacht en ik moet dan ook  behoorlijk creatief zijn om mijn boodschap begrijpelijk te maken. De ene dag lukt dat beter dan de andere dag, maar ik accepteer dat niet elke dag perfect kan zijn en dat ik niet altijd op hetzelfde niveau kan presteren.”

Geluksmomentjes

“Gelukkige momenten voor mij zijn wanneer mijn cursisten vertellen dat ze een baan hebben gevonden of als ik merk dat ze de taal steeds beter onder de knie krijgen.Ook ontving ik laatst bezoek van een aantal voormalige cursisten die aangaven dat ze mijn lessen misten. Dit bevestigt alleen maar dat ’mijn werk ertoe doet en mensen helpt om deel te kunnen nemen aan de maatschappij.”

Kennisdelen met collega’s

“Naast mijn werk als NT2-docent deel ik ook mijn kennis over intercultureel bewustzijn. Onlangs mocht ik een presentatie geven voor mijn collega’s op kantoor, waar ik erg positieve reacties op heb gekregen.  Bij WSD is iedereen welkom, ongeacht achtergronden ik voel me bevoorrecht om mijn kennis op dit gebied te kunnen delen!”

Ook werken bij WSD? Solliciteer dan nu!

WSD staat voor Werk Samen Doen. Dat is wie we zijn, een sociaal ontwikkelbedrijf. We hebben ambities en proberen ons te blijven ontwikkelen als organisatie. Past dit bij jou als professional? Bekijk dan eens welke vacatures we op dit moment hebben. Ook een open sollicitatie is altijd welkom. We horen graag van jou!

Lees ook andere verhalen van enthousiaste collega’s!