De tijd van mijn stage is werkelijk waar voorbij gevlogen. Wat begon als een spannende maar onbekende stap, veranderde al snel in periode vol leerzame momenten. Gedurende mijn stage bij WSD heb ik mezelf beter kunnen ontwikkelen en ontzettend veel geleerd, dankzij de fijne collega’s die mij met alle geduld hebben geholpen.

De kern van mijn werk

Mijn belangrijkste taak tijdens deze stage was het in beeld brengen van de sociale kaart. Dit betekende dat ik per gemeente ben gaan ontdekken welke sociale voorzieningen en netwerken mogelijk zijn.

Ondersteuning van leuke collega’s

Wat mijn ervaring bij WSD fijn maakte, waren de collega’s. Vanaf dag één werd ik met open armen ontvangen. Ze stonden klaar om mijn vragen te beantwoorden en gaven me de begeleiding die ik nodig had. Deze steun maakte het mogelijk om snel te groeien in mijn rol en mijn taken met vertrouwen uit te voeren. De werksfeer was positief, wat bijdroeg aan mijn plezier en motivatie tijdens de stage.

Persoonlijke groei

Tijdens mijn stage heb ik veel geleerd over de omgang binnen een bedrijf en hoe ik mezelf erbij kan laten horen. Het was een waardevolle les om te zien hoe belangrijk communicatie en samenwerking zijn in een professionele setting. Door actief deel te nemen aan vergaderingen en mijn ideeën te delen, heb ik geleerd hoe ik een bijdrage kan leveren aan een team.

Toekomstige inzichten en netwerken

Deze stage heeft me niet alleen professionele vaardigheden bijgebracht, maar ook veel inzicht en waardevolle sociale contacten opgeleverd voor in de toekomst. De ervaring en kennis die ik heb opgedaan, zullen me zeker helpen in mijn verdere carrière. Het netwerk dat ik heb opgebouwd tijdens mijn stage is een waardevolle bron van steun en inspiratie voor toekomstige projecten en samenwerkingen.

Al met al was mijn stage bij WSD in Boxtel een buitengewoon leerzame en verrijkende ervaring. Ik ben dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen en voor de geweldige mensen die ik heb ontmoet. Deze periode zal ik altijd onthouden als een belangrijke stap in mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling.


Ook stage lopen bij WSD? Neem dan contact met ons op!

WSD staat voor Werk Samen Doen. Dat is wie we zijn, een sociaal ontwikkelbedrijf. We hebben ambities en proberen ons te blijven ontwikkelen als organisatie. Past dit bij jou als professional? Bekijk dan eens welke vacatures we op dit moment hebben. Ook een open sollicitatie is altijd welkom. We horen graag van jou!

Lees ook andere verhalen van enthousiaste collega’s! Bijvoorbeeld die van Tjeu van der Walle, die er als trajectconsulent bij WSD voor zorgt “dat mensen weer een glimlach op hun gezicht krijgen”.