Door Brent Groenendijk

Zijn interesse voor ICT begon met een oude computer van zijn vader. Zonder verstand van computers te hebben, ging hij als tiener aan de slag met het opnieuw installeren van het apparaat. Na de installatie waren er nog allerlei problemen die opgelost moesten worden, wat eigenlijk wel een leuke uitdaging was. Zo werd zijn hobby voor ICT en zelfbouwsystemen geboren. Een zo mooi, optimaal mogelijk werkend systeem bouwen. Dát is de passie van Brent Groenendijk, systeem- en applicatiebeheerder bij WSD.

“Ik kreeg een enthousiast en warm welkom wat ervoor zorgde dat ik me meteen thuis voelde. Dat persoonlijke, waardoor ik me absoluut geen nummertje voelde, was nieuw voor mij.”

Warm welkom, geen nummertje

Om van mijn hobby mijn werk te kunnen maken, was een passende studierichting kiezen niet zo ingewikkeld. Na mijn opleiding MBO-ICT ben ik bij verschillende werkgevers begonnen als helpdeskmedewerker. Bij mijn vorige werkgever groeide ik door naar systeembeheerder. Zo’n anderhalf jaar geleden kwam WSD op mijn pad en ik zit hier helemaal op mijn plek. Dat gevoel was er meteen. Bij de sollicitatiegesprekken kreeg ik een enthousiast en warm welkom wat ervoor zorgde dat ik me meteen thuis voelde. Dat persoonlijke, waardoor ik me absoluut geen nummertje voelde, was nieuw voor mij.

Uitdagende baan

Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk. Het mooie aan mijn baan is dat ik heel veel verschillende dingen kan en mag doen. Mijn takenpakket is lekker breed en biedt mij de uitdaging die ik zoek in een baan. Ik kan echt mijn ei kwijt in de techniek. Ik krijg de ruimte om me vast te bijten in gecompliceerde vraagstukken, kan mezelf continu ontwikkelen en ben flexibel in het indelen van mijn werkzaamheden.

“Mijn takenpakket is lekker breed en biedt mij de uitdaging die ik zoek ik een baan. Ik kan echt mijn ei kwijt in de techniek.”

Divers takenpakket

‘Maar wat doe je dan precies als systeem- en applicatiebeheerder?’, die vraag krijg ik regelmatig. Dat ik iets doe met laptops, pc’s, wifi, printers en telefoons, dat weet iedereen. Wat niet iedereen weet, is dat dit slechts het puntje van de ijsberg is. Er is namelijk ook nog een hele infrastructuur voor het beheer van deze apparaten en andere zaken zoals gebruikersaccount, applicaties, het netwerk en printers. Ook moet er continu gewerkt worden aan het up-to-date houden en het beveiligen van deze infrastructuur. Hiernaast behandel ik ook meldingen en vragen van gebruikers. Super divers dus!

“Fijne collega’s maken ook je job. Het valt me op dat mijn collega’s vrolijk en vriendelijk zijn en- heel belangrijk- altijd in voor een lolletje.”

Tijd voor een lolletje

Maar het zijn natuurlijk niet alleen de werkzaamheden die ervoor zorgen dat ik het zo naar mijn zin heb bij WSD. Fijne collega’s maken ook je job. Het valt me op dat mijn collega’s vrolijk en vriendelijk zijn en- heel belangrijk- altijd in voor een lolletje. Zo werd bij het vertrek van één van onze collega’s zijn hele kantoor behangen met gefotoshopte foto’s in ‘Top Gun stijl’. Zo’n actie kan ik wel waarderen.     

Hart voor WSD

Naast humor en hard werken, hebben we allemaal hart voor WSD en waar we als organisatie voor staan. Samen dragen we eraan bij dat we zoveel mogelijk mensen met nu nog een afstand tot de arbeidsmarkt helpen aan een passende werkplek.

Hecht team

Ik geloof erin dat ICT iedereen kan helpen om fijn en effectief te werken. Dat doen we met een topteam waarin we goed samenwerken, fijn kunnen sparren, elkaar feedback durven geven en kennis met elkaar delen. We zijn een hecht team waarin niemand te beroerd is om elkaar te helpen.

TOPdesk: alles op één centrale plek

Ook het afgelopen jaar hebben we samen weer heel wat werk verzet. Een van de projecten waar ik trots op ben is TOPdesk. Dit is service management software dat ervoor heeft gezorgd dat de registratie van alle vragen nu op één centrale plek binnenkomt. Alles wat er speelt op ICT-gebied is nu met een druk op de knop terug te vinden. Dat scheelt enorm veel mails en telefoontjes en schept duidelijkheid en overzicht. Niet alleen voor ICT, maar ook alle gebruikers vinden nu op één centraal punt de informatie die ze zoeken: win-win! Een super mooi voorbeeld van een afdelingsoverstijgend project waarin we met veel collega’s hebben gezorgd voor een soepel lopend proces en een prachtig eindresultaat.

Ontwikkeling staat nooit stil

Ik ben blij dat ik eraan heb kunnen bijdragen dat het ICT-niveau van WSD steeds een stukje hoger ligt.  De ontwikkeling op ICT-gebied staan nooit stil. Dat geldt ook voor mijn eigen ontwikkeling. Daarom past WSD zo goed bij mij. Ik word altijd gestimuleerd om mezelf te blijven ontwikkelen, hierin staat WSD voor je klaar!

Ook werken bij WSD? Solliciteer dan nu!

WSD staat voor Werk Samen Doen. Dat is wie we zijn, een sociaal ontwikkelbedrijf. We hebben ambities en proberen ons te blijven ontwikkelen als organisatie. Past dit bij jou als professional? Bekijk dan eens welke vacatures we op dit moment hebben. Ook een open sollicitatie is altijd welkom. We horen graag van jou! Bekijk vacatures.

Lees ook andere verhalen van enthousiaste collega’s!