Door Inge de Koster

Dik vijf jaar geleden viel haar oog op de vacature ‘bedrijfsjurist bij WSD’. Inmiddels kan Inge beamen dat de vacaturetekst zijn naam eer aandoet. “Mijn baan bevalt erg goed! Vooral de diversiteit in mijn werkzaamheden en de bijdrage die ik kan leveren op maatschappelijk vlak zorgt ervoor dat ik me op mijn plek voel bij WSD.”

Schakelen op alle niveaus

“Vaak wordt gedacht dat we de hele dag bezig zijn met het vormen van arbeidsrechtelijke dossiers, maar als bedrijfsjurist doe je zoveel meer. Samen met mijn collega schakel ik dagelijks op alle niveaus in de organisatie, zodat we een sparringpartner kunnen zijn voor de verschillende managementlagen en afdelingen. Ik zorg ervoor dat veranderingen op gebied van onder andere de wetgeving gemonitord worden en kijk waar deze bij kunnen dragen als een kans voor de organisatie. Maar ook adviseer ik de organisatie over mogelijke risico’s die deze veranderingen met zich meebrengen, dit doen we met regelmaat ook samen met externe partijen zoals bijvoorbeeld Cedris. Eigenlijk alles met een juridische context komt bij onze afdeling terecht; of het nu gaat om arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht, ondernemingsrecht, aanbestedingsrecht, civiel recht, contractmanagement of verzekeringsrecht.  Geen tijd om me te vervelen dus. Die diversiteit en drukte, daar houd ik van.

“Blijven leren en ontwikkelen vind ik belangrijk en dat is wat WSD te bieden heeft. Dat geeft me energie!“

Blijven leren en ontwikkelen

Het is enorm van belang dat ik binnen een organisatie mezelf kan blijven ontwikkelen. Dit betekent voor mij dat ik nieuwe dingen mag en kan leren, actief mag meedenken en deelnemen aan projecten om te zorgen dat het niet enkel en alleen een vinkje zetten is. Op deze manier kan ik mezelf uitdagen en dat houdt me scherp en geeft energie. Blijven leren en ontwikkelen vind ik belangrijk en die mogelijkheid heb ik bij WSD.

“Naast dat het werk er ook daadwerkelijk toe doet, heb ik hele fijne collega’s en de vrijheid om mijn tijd zelf in te delen.”

Tijd voor een geintje

Naast dat het leuk, uitdagend werk is dat er toe doet, heb ik hele fijne collega’s en de vrijheid om mijn tijd zelf in te delen. Opvallend is de open cultuur en de bereidheid van collega’s om elkaar te helpen. Dat, in combinatie met de kans die je bij WSD krijgt om te leren én fouten te maken, zorgt ervoor dat ik met veel plezier naar mijn werk ga. En niet te vergeten: altijd tijd voor een geintje, want humor en het informele gesprek vind ik ook erg belangrijk in mijn werk.

“Er is altijd tijd voor een geintje, want humor is ook belangrijk in je werk.”

Zichtbaar voor de hele organisatie

Het beeld dat sommigen wellicht van juridische zaken hebben, is dat het allemaal heel formeel, stijfjes en star is. We willen onze collega’s laten ervaren dat er juist een heel open sfeer is en we het belangrijk vinden om binding te hebben met alle divisies binnen onze organisatie. Zo blijven we aan de voorkant betrokken en kunnen we snel schakelen en meedenken waar nodig. In die zichtbaarheid hebben we nog wel wat te winnen, maar we zijn zeker op de goede weg. Hoe beter collega’s ons weten te vinden, hoe sneller we aan kunnen haken en iets voor hen kunnen betekenen, want we zijn er voor álle collega’s van WSD.

Mens staat altijd voorop

Wat opvalt is dat bij WSD de mens altijd voorop staat. We hebben het beste voor met al onze medewerkers. Dat betekent dat we ervoor zorgen dat we altijd alle belangen meewegen. Zo hadden we onlangs een dossier van een medewerker die vaak verzuimde. Het leek erop dat werken niet meer zou gaan lukken en dat we gezamenlijk moesten toewerken naar een einde van de arbeidsovereenkomst. Door sámen te werken en in gesprek te blijven met alle betrokken partijen heeft het positief uitgepakt. Met als resultaat: een blije werknemer die weer een paar uur per week aan de slag kan. Daar doen we het voor en mooier kan eigenlijk niet.”

“Wat opvalt is dat bij WSD de mens altijd voorop staat. We hebben het beste voor met al onze medewerkers. Dat betekent dat we er voor zorgen dat we altijd alle belangen zorgvuldig mee- en afwegen.”

Solliciteer ook bij WSD!

WSD staat voor Werk Samen Doen. We geloven in een passende werkplek voor iedereen, zelfs als de afstand tot de arbeidsmarkt eerst nog groot is. Samen met onze negen gemeenten in Midden-Brabant begeleiden we zoveel mogelijk mensen naar werk. Want werk biedt zoveel meer dan alleen een inkomen. Past dit bij jou als professional? Bekijk dan eens welke vacatures we op dit moment hebben. Ook een open sollicitatie is altijd welkom. We horen graag van jou! Bekijk vacatures.

Lees ook andere verhalen van enthousiaste collega’s!