Haar job als verzuimcoördinator bij WSD is Esther van der Veen op het lijf geschreven.
“Als verzuimspecialist werk ik in een heel erg sociale omgeving met hartelijke en behulpzame collega’s. De gemene deler is dat we allemaal passie hebben voor wat we doen en allemaal waarde hechten aan het sociale aspect waar we voor staan. En dat in een open, sociale en fijne werkomgeving, wat wil je nog meer!

“Als verzuimspecialist werk ik in een heel erg sociale omgeving met hartelijke en behulpzame collega’s.”

Vrijheid om functie zelf in te richten 

Ik heb een brede HR-achtergrond, waarvan verzuim altijd een onderdeel is geweest. Ik heb me gespecialiseerd in verzuim. Ik krijg veel vrijheid om mijn functie zelf in te richten. Zo vind ik het bijvoorbeeld belangrijk dat er genoeg aandacht is voor preventie. Daarin hebben we al een aantal  stappen gezet. Wij kunnen hierin als organisatie nog meer stappen zetten en daar zijn we momenteel mee bezig. Door diverse projecten die lopen, maar bijvoorbeeld ook door het trainen van onze leidinggevenden.

Baan perfect af te stemmen op gezinsleven 

Verder kan ik mijn werktijden flexibel indelen. Dat is erg fijn als moeder van twee jonge kinderen. Daardoor is mijn werkweek van 24 uur perfect af te stemmen op mijn gezin en dat brengt rust. In overleg met collega’s is bijna alles mogelijk. Nóg een van de redenen waarom WSD voor mij een de perfecte werkgever is.

“Als moeder van twee jonge kinderen is het fijn om mijn werktijden flexibel te kunnen indelen.”

Verzuim en re-integratie hulplijn  

Voor mij is geen werkdag hetzelfde, dat maakt het zo leuk. Ik heb een eigen caseload, wat betekent dat ik diverse afdelingen ondersteun. Naast het bijwonen van periodieke verzuimoverleggen met werkgevers en consulenten heb ik vooral een adviserende rol op het gebied van verzuimbegeleiding, onderhoud ik contact met de arbodienst, geef ik toolboxtrainingen en ben ik vraagbaak op het gebied van verzuim en re-integratie. De verzuim- en re-integratie hulplijn, dat ben ik.

Altijd ruimte voor ontwikkeling

Bij WSD word ik gestimuleerd om me te blijven ontwikkelen. Er wordt echt geluisterd naar wat mijn ambities zijn en dat voelt goed. Om te komen waar ik wil, kan ik opleidingen en trainingen volgen, zowel intern als extern. Zo wil ik me graag blijven ontwikkelen en het is erg fijn dat mijn werkgever me daarin ondersteunt.

“Er wordt geluisterd naar wat mijn ambities zijn en word ik gestimuleerd om mezelf te kunnen blijven ontwikkelen.”

Gezamenlijk doel

Kenmerkend voor WSD is ook het fijne team waarin ik mag werken. Stuk voor stuk top collega’s: samen sparren, van elkaar leren en elkaar stimuleren en samen bouwen. We hebben als team dezelfde intentie en de wil om samen dingen aan de voorkant te veranderen. Met allemaal hetzelfde doel: zorgen dat iedere medewerker op de juiste plek zit onder de juiste omstandigheden. Dat we daar samen aan bijdragen, maakt me oprecht blij.

Echt luisteren brengt je samen verder

Om mijn werk goed te kunnen doen, investeer ik veel ik het onderhouden van relaties, wijs ik mensen op hun verantwoordelijkheden en bied ik altijd een luisterend oor. Door écht te luisteren, kom je samen verder. En met een beetjes enthousiasme en oog voor sociale verbinding zet je net dat stapje extra op weg naar die ene perfecte werkplek voor die specifieke medewerker.

“Door écht te luisteren, kom je samen verder.”

Solliciteer ook bij WSD!

WSD staat voor Werk Samen Doen. Dat is wie we zijn, een sociaal ontwikkelbedrijf. We hebben ambities en proberen ons te blijven ontwikkelen als organisatie. Past dit bij jou als professional. Bekijk dan eens welke vacatures we op dit moment hebben. Ook een open sollicitatie is altijd welkom. We horen graag van jou! Bekijk vacatures.

Lees ook de verhalen van Tjeu, Fenna, Natasja, Alfred en Annelies.